Trupp: Isak Olsson, Marco Miller, Henric Ploman, Andreas Rådström, Lars-anders Hult, Jesper Holmberg, Javid Hassani, Mohammad Shafaee, Anton Wallin, Khalil Mohammadi, Eric Liljemark, Mohsen Hosseini och Kim Fransson.

Startelvan: Isak, Mohsen, Hult, Ploman, Jesper, Anton, Marco, Rådström, Javid, Khalil och Kim.

5-0 Kim (58) ( Ass: Anton)
5-1 ? (72)
6-1 Khalil (75) (Ass: Javid)
6-2 Hannes (87)

Det var ett revanschsuget Västanvik som kom till matchen, det kändes direkt vid samlingen att laget var taggad och ville visa att förra veckans match inte är lagets ansikte!

Redan i matchens första minut blev Khalil framspelad av Jesper på sättet vi pratat om inför matchen, Khalil fick tyvärr inte till den bästa inlägget men tanken fanns där! Två minuter senare var det Anton och Khalil som hade ett bra samarbete men skottet av Khalil gick utanför. Redan här kändes Khalil väldig het. I den 7:e minuten hade Anton och Mohsen en frisparks variant som höll på att lyckas men bollen gick precis utanför. Minuten senare slog Mohsen en kross till Khalil, som i sin tur passade snett bakåt till Marco, Marcos tanke var att spela tillbaka till Khalil medan alla vi andra trodde han skulle gå på skott.

Först i den 10:e minuten kom Sunne i något som liknade en anfall men där satte Ploman stopp för med en fin brytning. Jag och Chris sade till varandra att det var länge sedan vi startat en match så här bra. Dock skulle det dröja fram till den 22:a minuten innan vi fick utdelning av det fina spelet. Det var ett fint samarbete mellan Marco och Anton som hittade till Khalil och denna gjorde 1-0! Bara två minuter senare frispelade Kim Khalil som vid andra försöket gjorde 2-0! Detta efter att bägge två tillsammans utfört ett högpress och vann tillbaka bollen.

Vid den 26:e minuten sattes vi för första gången under riktig press, men förutom en hörna så skapade bortalaget inget samtidigt som det ska sägas att vi försvarade oss bra! I den 29:e minuten fick Ploman se ostskivan efter en ”fällning” på en motståndare som var på väg att komma fri. Isak hade haft en lugn första halvtimme fick nu chansen att visa upp sig och rädda. Det skulle förövrigt vara frisparkar som han fick mest att göra under 90 minuterna. I den 38:e minuten kom 3-0 efter en intränad inkastvariant där Kim tog inkastet Rådström skarvade vidare och bollen hamnar tillslut hos Javid som drog ett skott i mål.

Ironiskt nog så skulle det vara vi som gjorde ett frisparksmål genom Anton i den 43:e minuten som gav oss 4-0. Vi gör en riktig bra första halvlek, kanske den bästa för säsongen och sedan var vi effektiva ikväll.

Halvtiden gick ut på att spelarna fick ta igen sig och prata sinsemellan några minuter, sedan var vi på killarna att inte tro att segern var klar, det fattades 45 minuter och att vi måste ro hem båten i hamn innan matchen var slut!

Våran varning fungerade inte till 100%, Sunne kom ut taggade och i jakten på ett reducerings mål för att få någon slags kontakt och liv i matchen. Dom var nära i den 49:e minuten men Isak räddade till hörna. Sunne kändes mest hungriga fram till den 55:e minuten, vi började vakna till och i den 58:e minuten dödade vi matchen helt med vårat 5-0 mål. Antons vändning på egen planhalva gjorde att vi kom i en 3 mot två kontring, Anton passade Khalil som drev upp bollen några meter innan han passade tillbaka till Anton som följt med i löpningen, Anton drev bollen mot kortlinjen och slog ett lågt inlägg som Kim stötte in till 5-0.

Khalil var nära hattrick i den 61:a minuten när Anton frispelade honom, han rundade målvakten men skottet gick sedan utanför den bortre stolpen. Fyra minuter senare så rullade vi ut motståndarna och vid en 3-4 tillfällen hade vi skottmöjlighet men det var som om alla ville spela fram kompisen och avslutet kom aldrig.

Vi var bara 13 spelare idag och vi hade både Anton och Mohsen som kom tillbaka från skador och orken tog slut vid 70:e minuten, bägge två bytes ut och in kom Eric och Mohammad. Det hann inte gå en minut innan Kim vrickat foten och fick gå ut, Mohsen fick göra hoppa in igen, samtidigt som Rådström också skrek på byte men vi hade ingen att byta med så han fick precis som Ploman köra 90 minuter ikväll.

Detta rörde till vårat spel och Sunne utnyttjade med att göra 5-1 i den 72:a minuten. Sunne hade bud på tvåan men vi kom i en snabb kontring där Javid passade till Khalil som var otroligt het ikväll och satte 6-1 och fullbordade sitt hattrick med ett bra skott! Matchen hade varit schysst fram till den 80:e minuten, men sista 10 blev det inte mycket fotboll, konstanta avbrott och små tjafsigt mellan spelarna. Sunne hade en lobb i ribban i den 82:a minuten och i den 85:e minuten fick Isak göra kvällens räddning på en frispark som tog i muren och ändrade riktning men Isak var snabb på fötterna och kunde rädda till hörna. Sunne skulle få in 6-2 i den 87:e minuten. Det blev även slutresultatet!

Om jag var riktigt missnöjd efter Gunnarskogs matchen förra veckan så måste jag ikväll ge alla 13 MVG! Precis som Hult sa vid seger ringen så var det ingen som föll ur, alla gav 110% och vi agerade som ett lag ikväll! Vill framhäva Marcos match, vilket enormt slit han gjorde, hade varit intressant att haft en stegmätare för att se hur många km han sprang ikväll! Men som sagt alla gör en riktig bra insats ikväll!